Recept: mosselen in gele curry

8 mei 2021
Delen via:

Bij dit smakelijke recept voor gele viscurry met mosselen worden ook handige tips gegeven door visexpert Van Olphen, zodat je de curry tot een groot succes kunt maken.

Mosselen bereiden is niet moeilijk. Visexpert Bart van Olphen geeft je tips om het succes van deze mosselen in gele curry te vergroten. Zout: ‘In de schelpen zit vaak nog zeewater, dus zout heb je meestal niet nodig. Maar vergeet niet te proeven!’ Kooktijd: ‘Kook de mosselen kort op hoog vuur. Laat je ze te lang staan, dan worden ze droog en taai.’ Vocht: ‘Mosselen stomen gaar, dus meer dan een laagje water heb je niet nodig. Gooi het vocht niet weg, want je kunt er heerlijke bouillon van maken.’

Ingredienten

4 personen

  • 3 kg mosselen, in de schelp
  • 1 stengel citroengras
  • 4 bosuitjes
  • rode chilipeper
  • 300 ml kokosmelk
  • blaadjes van 4 takjes koriander
  • 1 limoen

Gele curry pasta

  • 1 stengel citroengras
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (à 2 cm)
  • 1 gele paprika
  • 1 limoen
  • 4 gele habaneropepers, zonder steeltjes
  • 3 kaffirlimoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • tl kurkumapoeder
  • 50 ml zonnebloemolie

Bereiding

Wil je weten hoe je deze mosselen in gele curry moet maken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *