Recept | Perzik-limoenjam

18 september 2020
Delen via:

Een frisse, lichte jam met een vleugje citrus die we tijdens onze jamworkshops maken. Je kunt de perziken probleemloos vervangen door elke andere steenvruchtensoort, zoals nectarines of abrikozen, en de limoenen door citroenen.

Voeg als je dat lekker vindt gerust meer geraspte limoenschil (of eventueel citroenschil) toe. Maak voldoende jam om het hele jaar een voorraadje te hebben: het is geweldig om een pot hiervan open te maken op een koude wintermorgen.

jamIngrediënten

Voor 4 tot 5 potten van 300 ml.
Voorbereiding 15 minuten, bereiding 50 minuten, bewaren 2 jaar.

  • 2 kg perziken
  • 1 kg fijne kristalsuiker
  • sap en fijngeraspte schil van 4 onbespoten limoenen

Bereiding

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze lekker jam maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *