Recept | Queen of puddings

16 oktober 2020
Delen via:

Je zou denken dat een pudding met zo’n vorstelijke naam afstamt uit een ver vervlogen tijd, maar niets is minder waar. Sommigen beweren dat hij uitgevonden werd ter ere van koningin Victoria, maar ook dat is niet correct.

puddingPuddings bereid met in melk geweekt brood, custard en confituur kwamen in groten getale voor in historische kookboeken. De eerste keer dat er één verscheen onder de naam queen of puddings was in Massey and Son’s Comprehensive Pudding Book.

De pudding werd gemaakt uit een laag custard gedikt met broodkruim, met daarop een laag confituur, gevolgd door een laag sierlijke meringuepiekjes. Het moderne recept gebruikt gewoonlijk frambozenconfituur. De Britten houden daar blijkbaar van, aangezien alle puddings ze tegenwoordig bevatten, terwijl vroeger andere soorten confituur werden gebruikt.

Alan Davidson, auteur van de formidabele Oxford Companion to Food, noemde deze pudding in zijn moderne vorm een van de beste Britse puddings.

Ingrediënten

Voor 6 individuele puddings of 1 grote pudding in een schaal van 18 cm

  • 4 eierdooiers
  • 600 ml volle melk
  • 20 g rietsuiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 25 g boter
  • 80 g broodkruim
  • 2 el frambozenconfituur

Voor de meringue

  • 4 eiwitten
  • 225 g sui

Bereiding

Wil jij weten hoe je dit bijzondere recept maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *