Recept: Rabarber-vanilletaart

6 november 2021
Delen via:

Vandaag delen we het recept voor vanille-rabarbertaart: vrolijk en zoet. Een heerlijk toetje!

Rukmini Iyer, de bedenker van dit recept: ‘Ik kan deze prachtige, roze rabarber-vanilletaart elk moment van de dag wel eten. Hij is friszuur van smaak, zoet en lichtelijk verslavend. In plaats van een grote taart kun je ook prima eenpersoonstaartjes maken met een mooi visgraatmotief en een randje krokant bladerdeeg eromheen.’

Ingredienten

Voor 4-6 porties

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 25-30 minuten

  • 400 g rabarber (zo roze mogelijk)
  • 65 g lichtbruine basterdsuiker
  • ½ tl vanille-extract of merg uit
  • ¼ vanillepeul
  • 25 g pijnboompitten, heel fijn gehakt of gemalen
  • 2 tl maïzena
  • 1 groot vel uitgerold bladerdeeg

Bereiding

Ben je benieuwd hoe je deze rabarber-vanilletaart kunt maken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *