Recept: Rollade ‘en croute’ met spek en rozemarijn

20 november 2020
Delen via:

We komen al een klein beetje in de kerstsfeer met dit heerlijke recept. De truc bij dit gerecht zit ‘m in het feit dat je ingrediënten van topkwaliteit gebruikt. Met een mooi stuk varkensfilet en pancetta van goede komaf til je die saaie rollade van vroeger moeiteloos naar een hoger plan.

Ingrediënten

Voor 6 personen.

  • ca. 1½ kg (topkwaliteit!) varkensfilet zonder zwoerd
  • 2 el rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
  • zout en peper
  • 150 g pancetta of dun gesneden, lichtgerookt ontbijtspek
  • roomboter en olie om te bakken
  • 7 plakjes (12×12 cm) roomboterbladerdeeg
  • bloem om te bestrooien
  • 3 el paneermeel
  • 2 eidooiers

Extra nodig 

  • slagerstouw (zonder plastic) of rolladenetje (vraag je slager)
  • kwastje

 

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze heerlijke rollade maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *