Recept: romige maïssoep met chorizo

7 augustus 2021
Delen via:

Van Food and Friends delen we deze week een recept voor romige maïssoep met chorizo. Deze twee smaken lijken in eerste instantie niet bij elkaar te passen, maar het blijkt juist een heerlijke combinatie te zijn.

Maïs en chorizo lijken geen voor de hand liggende vrienden in een soepkom te zijn, maar geloof ons maar. Het kruidige karakter en de rijke smaak van het vlees bieden een perfect tegenwicht aan het zoete van de maïs. En bestaat er iets mooiers dan de feloranje olie van de chorizo die over de romige soep is gedruppeld? Indrukwekkend en eenvoudig, het beste setje dat we kennen sinds we van de combi maïs en chorizo hoorden.

Ingredienten voor maïssoep met chorizo

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 170 g chorizo, velletjes verwijderd
  • 1 middelgrote gele ui, fijngesnipperd
  • 300 g diepvriesmaïskorrels, ontdooid (of vervang door maïs uit blik)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 500 ml volle melk
  • 500 ml room

Bereiding

Benieuwd hoe je deze maïssoep met chorizo maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *