Recept: Speculaajes

13 november 2020
Delen via:

Zaterdag komt Sinterklaas weer in ons land. Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe Sinterklaas het rondom corona heeft opgelost? Het zal er allemaal dit jaar wel wat anders uit zien. 

Vandaag een lekker recept om zelf speculaasjes te maken. Deze klassieke en kruidige koekjes danken hun vorm aan de speculaasplank waarmee ze gemaakt worden.

Ingrediënten

Voor 50-64 koekjes:

Voor het deeg:

  • 190 gr boter, op kamertemperatuur
  • 225 gr lichtbruine basterdsuiker
  • ½ citroen, rasp
  • ½ tl zout
  • 45 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 400 gr Zeeuwse bloem
  • 3½ el speculaaskruiden*
  • 1½ tl baking soda

Verder nodig:

  • rijstemeel

*Als je de speculaaskruiden zelf wilt maken heb je nodig:

  • 8 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemalen kruidnagel
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • ¾ tl gemalen kardemom

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze lekere speculaasjes maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *