Recept: Tulband met rozijnen en chocolade

24 juli 2021
Delen via:

We delen deze week een recept voor tulband met rozijnen en chocolade. Het resultaat is heerlijk, en ideaal voor een kinderfeestje.

De Sloveense Anita Sumer: ‘De tulband met rozijnen en chocolade is een klassieker die ik op mijn eigen manier een beetje heb aangepast. Het recept is gemaakt voor het verjaardagsfeestje van het meisje Iza. Met dit recept maak je moeiteloos een tulband waar iedereen van zal genieten, vooral vanwege de in rum geweekte rozijnen en chocoladedruppels.’

Ingredienten

Voor een tulbandvorm met een doorsnede van 22 cm

Zoete desem:

  • 10 g actieve starter
  • 25 g + 35 g tarwemeel
  • 10 ml + 15 ml water
  • 5 g + 10 g bruine suiker

Tulband

  • 300 g tarwemeel
  • 130 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 6 g zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 60 g boter op kamertemperatuur

Verder nodig:

  • 80 g rozijnen, een nacht geweekt in 10 ml rum en 2 theelepels gemalen kaneel
  • 75 g chocoladedruppels
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 2 eetlepels paneermeel om de bakvorm te bestrooien

Bereiding

Ben je benieuwd hoe je deze tulband met rozijnen en chocolade kan maken? De bereiding vind je op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *