Recept: vegan boterkoek

29 mei 2021
Delen via:

Vegan boterkoek – ja, het kan! Dit recept voor het oudhollandse baksel gieten we in de dit boterkoek-recept in een veganistisch jasje. Dat betekent natuurlijk geen boter, maar vervangers die jou tijdens het bakken naar een onweerstaanbaar lekkere baked good gaan leiden.

Geniet van deze vegan boterkoek, het wordt écht smullen van deze quilty pleasure, dat beloven we je.

Ingrediënten

Voor: ± 12 porties, enkele dagen houdbaar in de koelkast
Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur koelkast + 35-40 minuten bakken

  • 250 g plantaardige harde boter, op kamertemperatuur
  • 80 g kristalsuiker
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el citroensap
  • ½ tl citroenzeste
  • snufje gemalen zeezout
  • 250 g bloem
  • 2 el plantaardige melk naar keuze
  • 1 el ahornsiroop

Verder nodig:

  • Standmixer
  • bakpapier
  • taartvorm van ø 20 à 22 cm (geen springvorm)

Bereiding

Wil je weten hoe je deze heerlijke vegan boterkoek maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *