Recept: vegan kaneelbroodjes

26 juni 2021
Delen via:

Deze week delen we van Food and Friends een heerlijk recept voor vegan kaneelbroodjes. Duik de keuken in voor een paar uur bakplezier en geniet van het meer dan smakelijke resultaat.

Ben jij aan het speuren naar een vegan bakrecept, dan zijn deze vegan kaneelbroodjes precies waar je kunt stoppen met zoeken – als je het ons vraagt, dan! Ze zijn perfect om een middagje in de keuken door te brengen en het bakgeluk je toe te laten stromen. Na uren cinnamon roll-plezier in de keuken is het daarna natuurlijk ook tijd om te proeven. En als je ons vertrouwt: deze veganistische kaneelbroodjes zijn geweldig!

Ingredienten

Viennoisedeeg: 2 uur en 20 minuten

Rusten in de koelkast: 30 minuten

Kaneelvulling: 10 minuten

Vormen: 15 minuten

Bakken: 15 minuten

Voor 10 kaneelbroodjes

250 g tarwebloem (T65)

250 g banketbloem (T45)

40 g suiker

165 g sojamelk

165 g water

10 g zout

10 g verse bakkersgist

50 g vloeibare desem **

75 g zelfgemaakte margarine *

Kaneelvulling

  • 25 g zelfgemaakte margarine*
  • 20 g kaneel
  • 40 g suiker

Royal icing

  • 100 g poedersuiker
  • 15 g sojamelk
  • 5 g citroensap

*Zelfgemaakte margarine (voor 1 kg margarine)

  • 320 g cacaoboter (verkrijgbaar online of in veel biologische winkels)
  • 240 g water
  • 20 g sojalecithine (verkrijgbaar online of in veel biologische winkels)
  • 560 g druivenpitolie

**Vloeibare desem:

Voor de starter

  • 100 g biologische patentbloem (T55)
  • 100 g water van 50 °C
  • 10 g biologisch appelsap

De desem verversen

  • 100 g water van 50 °C
  • 100 g biologische patentbloem (T55)

Dag 1 – De desem starten: Meng de patentbloem, het warme water en het appelsap in een kom. Doe het geheel in een luchtdichte bak en laat het op een warme plek (minstens 25 °C, bovenop de koelkast of een radiator bijvoorbeeld) 48 uur rusten.
Dag 3 – De desem verversen: Neem als er kleine bubbeltjes zijn ontstaan 100 gram van de
desem en gooi de rest weg. Doe de desem in een kom en voeg 100 gram water en 100 gram patentbloem toe. Meng met een spatel. Leg een stuk plasticfolie op het geheel om het af te
dekken en laat het 36 uur op een warme plek rusten.
Dag 5 – Herhaal de vorige stappen. Laat de desem 36 uur op een warme plek rusten.
Dag 6 of 7 – Herhaal de vorige stappen. Laat de desem 36 uur op een warme plek rusten.


Wil je weten hoe je deze vegan kaneelbroodjes kunt maken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *