Recept: wortelmuffins met pesto en zontomaatjes

19 juni 2021
Delen via:

Deze week delen we een heerlijk, gezond recept. Deze wortelmuffins zijn snel klaar en hebben door de wortel veel smaak.

Wortels, eigenlijk vinden we ze ongekookt het lekkerst. Of misschien beetgaar, maar zeker niet helemaal zacht zodat ze weeïg zoet worden. Daarvoor heeft wortel te veel smaak! We roosteren ze graag in de oven met wat olijfolie en verse kruiden. Op 175 °C binnen 35 minuten klaar. Zonder omkijken en vol van smaak.

Ingredienten

Voor 16 kleine muffins

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 g zongedroogde tomaatjes
  • 150 g wortels, julienne gesneden
  • 1 ei
  •  200 g pesto
  • 175 ml melk
  • 50 g Parmezaanse kaas, om te garneren

Bereiding

Wil je weten hoe je deze wortelmuffins maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Reacties (1)

  • Odette Maas-Steijger schreef:

    Leuk om voor het EK te maken. Wij gaan het doen!! En wij gaan het maken!! Groetjes Odette Maas-Steijger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *