Recept: Worteltjes en flespompoen met pistache

6 juni 2021
Delen via:

Deze week een recept voor op de barbecue. Perfect met dit zomerse weer! Dit gerecht voor worteltjes met flespompoen is ook nog eens vegetarisch.

Dit recept voor worteltjes en flespompoen met pistache is een vullend gerecht waarvan je blijft eten. De natuurlijke suikers in de flespompoen en wortels karamelliseren op de barbecue en passen perfect bij de geurige limoen en specerijen. Het is ook nog eens een perfect vegetarisch gerecht voor op de barbecue!

Ingredienten

Voor: 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 50 minuten

  • 600 g flespompoen, ongeschild, in plakken van 2,5 cm dik
  • 150 g kleine worteltjes, ongeschild (of 3 grotere wortels, geschild, gehalveerd)
  • 1 rode ui, in vieren
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl korianderzaad, gekneusd
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 50 g pistachenoten, grof gehakt

Dressing

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
  • 2 tl korianderzaad, gekneusd
  • ½ tl zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 1 tl zeezoutvlokken

Bereiding

Wil je weten hoe je deze worteltjes en flespompoen met pistache kunt klaarmaken? Kijk dan voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *