Recept: zalm en papillotte

17 juli 2021
Delen via:

Deze week delen we van Food and Friends een BBQ-recept voor zalm en papillotte. Je maakt het eigenlijk op een BBQ met deksel, maar als je die niet hebt lukt het ook prima!

Dit recept voor zalm en papillotte maak je idealiter met een BBQ met deksel. Maar heb je die niet, dan kun je je improvisatie-skills erop loslaten. Leg de pakketjes op het rooster en pak het hele rooster aan de bovenkant in met aluminiumfolie. De echte freak prikt een paar cocktailprikkers in de vis, afgedopt met stukjes kurk tegen het scheuren!

Ingredienten

Voor 6 personen

Bereidingstijd 40-45 minuten

  • 2 grote aardappelen, geschild
  • 1 witte ui, in dunne halve ringen
  • 1 venkelknol, buitenste bladen verwijderd, doormidden en in dunne plakken
  • 1 Spaanse peper, ontzaad en fijngesneden
  • 6 stukken zalmfilet van 150 g (gelijke dikte)
  • 2 citroenen, rasp
  • 3 cm gember
  • 100 g peultjes, schuin in tweeën gesneden
  • 100 g zeekraal
  • 2 bosuien, gesneden
  • 60 ml witte wijn
  • 40 ml sojasaus
  • 60 ml rijstolie
  • ponzumayonaise (zie hieronder)

Ponzumayonaise

  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el yuzusap
  • gembersiroop
  • 500 g mayonaise

Bereiding

Ben je benieuwd naar dit recept en wil je weten hoe je zalm en papillotte kunt klaarmaken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

BBQ-special

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *