Route 66: de mooiste plekken

9 september 2018
Delen via:

Route 66 loopt dwars door de Verenigde Staten. In de jaren dertig reisden er over de weg een hoop gelukzoekers om het westen van Amerika te bereiken. Daar waar al het goud lag. Als je route 66 helemaal uitrijdt, kom je door 8 staten, 3 tijdzones en verlaten landschappen.

Meramec Caverns, Missouri

lichtshow

Onder de glooiende groene heuvels van de Meramec Valley ligt het grottenstelsel the Meramec Caverns. Dit grottenstelsel is de grootste formatie ter wereld en is een van de bekendste bezienswaardigheden langs de route. Je kunt er een tour met een gids maken en leren hoe de grotten ontstaan zijn. Onderweg zie je een spectaculaire lichtshow.

https://www.youtube.com/watch?v=ROBPuuN_vV0

Cadillac Ranch, Amarillo, Texas

Langs de Route 66 bij Amarillo kom je een bijzondere vorm van kunst tegen; een rij kleurrijke, half begraven Cadillacs van de bouwjaren 1950 tot 1963. De cadillacs zijn hier ooit neergezet door een hippie- en kunstenaarsgroep die zichzelf de Ant Farm noemde. Reizigers worden aangemoedigd de auto’s in de vrolijkste graffiti kleuren te spuiten, waardoor ze stralen in het dorre woestijnlandschap.

Het wilde westen in Oatman, Arizona

Oatman is een echt wildwest stadje dat tijdens de goldrush floreerde. In 1924 staakte echter de laatste goudmijn zijn activiteiten in het stadje. Oatman bleef hierna bestaan vanwege de reizigers langs de route 66. Toch werd het in de jaren 60 verlaten vanwege een omleiding van de weg. Nu is Oatman weer een levendige bezienswaardigheid langs de Route 66, waar het oude wilde westen tot leven komt. Bekend zijn de wilde burro’s, ezeltjes die vrij door de straten van het stadje lopen. De ezeltjes worden beschermd en in vrijwel elke winkel kun je voer voor ze kopen.

Ezeltjes in Oatman, Arizona

De Grand Canyon, Arizona

De majestueuze Grand Canyon is een must see, ook al moet je er de Route 66 tijdelijk voor verlaten. De Grand Canyon met de typische rode rotswanden is ontstaan door de colorado rivier die jaren lang het landschap doorsneed. De kloof is 450 kilometer lang en tussen de 15 en 29 kilometer breed. Je kunt op vele plaatsen wandeltochten of tochtjes op een muilezel maken.

https://vimeo.com/50960672

Petrified Forest National Park, Arizona

Het Petrified Forest National Park heeft een landschap met een mysterieuze schoonheid. In het park staat de grootste verzameling versteende bomen ter wereld.

 


Door een noodlottig ongeval met hun buggy verliezen Ora Jay en Irene Eash hun twee dochters. Ze zoeken en vinden troost in de Bijbel en hoop op eeuwig leven.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *