Single – leven tijdens Moederdag én in coronatijd

9 mei 2020
Delen via:

Moederdag komt er weer aan. Al weken vliegen alle tips om je moeder te verrassen om mij heen. Mijn moeder is 13 jaar geleden overleden en ik ben zelf single en heb geen kinderen. 

De pijn van geen kinderen hebben is er nog. Zelf noem ik dat een onderhuidse pijn of blauwe plek. In de loop der jaren is het verdriet en de pijn minder geworden. Of moet ik zeggen: ánders? Ik ben een gezegend mens omdat ik kan genieten van andermans kinderen en ik werkte op een school en daar genoot ik ook. Of het nu een baby is, een peuter een puber of een twintiger. Ik knuffel ze, geef ze high fives en voer pittige en diepgaande gesprekken met ze. Bijvoorbeeld : tante Anja waarom “nam” u niet ‘gewoon’ zelf een kind in uw ééntje? 

Nu, dit jaar is het weer iets lastiger en dat komt door het corona-virus. In deze tijd van: hou afstand, raak elkaar niet aan, wees voorzichtig ….komt het wel even weer wat pijnlijker naar binnen. IK MIS LIJFELIJK CONTACT !! Ook wel huidhonger genoemd. Het gaat goed met me, heel goed qua gezondheid en ik woon in een prachtig huis met grote tuin…… maar … zucht.

Ik mis de hugs met mijn broers en zussen, de high fives met mijn tieners en pubers en andere kanjers, en alle andere lijfelijke ontmoetingen. Ik was helemaal niet zo’n voorstander van die 3 klap-flap-zoenen bij elke begroeting. Maar méns wat snak ik er nu naar (soms) ;-).

 


PUUR!vandaag boekenti

Ik misIn ‘Wat blijft is liefde’ van Jody Hedlund moet het weesmeisje Sophie Neumann een moeilijke keuze maken. Door een aantal ongelukkige gebeurtenissen en misverstanden is zij gescheiden geraakt van haar oudere zussen. Nu woont ze al een aantal jaar alleen in New York. Ze heeft twee jonge kinderen onder haar hoede, van wie ze houdt alsof die van haarzelf zijn en ze is vastbesloten om hen niet in de steek te laten. Maar door een vervelende gebeurtenis moeten ze opeens de stad ontvluchten. Sophie besluit met de kinderen mee te reizen met de Kindertrein. Met een groep weeskinderen reizen ze zo naar het westen, in de hoop daar een nieuw leven te kunnen beginnen. Maar dan komt Sophie voor de moeilijkste keuze van haar leven te staan…

‘Wat blijft is liefde’ is het derde en laatste deel van de serie ‘De kindertrein’. Eerder verschenen in deze serie van Jody Hedlund ‘Waar het geluk wacht’ en ‘Een stap in het licht’.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *