Tatoeage

17 oktober 2017
Delen via:

Een tatoeage, gewoon omdat het stoer is of is het vanwege een betekenis of gedachte. En wat vinden we daar dan eigenlijk van? Het viel mijn man en mij op dat je tegenwoordig redelijk uniek bent als je er geen hebt. Als je in zwembad loopt heeft denk ik 80% van de mensen er wel één.

Als christen is het dan weer iets minder normaal….waarom dat zo is daar zal ik nu niet verder op ingaan. Waarom ik er voor koos een tatoeage te laten zetten deel ik graag.

Het was iets wat op mijn bucket list stond. Al een aantal jaren zat het in mijn achterhoofd, maar daar bleef het bij. Ik wilde iets wat een betekenis had en niet zo maar omdat het stoer is….al vind ik het stiekem toch wel een beetje stoer 😉

In de periode van depressie door een postpartum depressie na de geboorte van onze zoon, dacht ik; als ik hier overheen kom dan laat ik er één zetten! Als herinnering dat het voorbij is. Dat ik het achter me kan later en er sterker uit ben gekomen. Tijdens de zwangerschap van onze dochter werd duidelijk dat het nooit helemaal over zal gaan.

Ik kreeg de diagnose van terugkerende lichte depressies… dus tja, toen zei die tatoeage zei niet zo veel meer.

Toch bleef het in mijn achterhoofd dat ik er graag één wilde….Tot eind vorige jaar. Toen werd het plan realistischer. Ik vond een plaatje wat mij diep raakte! Faith, Hope en Love betekent het! Maar voor mij zat er nog veel meer in het plaatje.

 

Geloof, wat ik de afgelopen 7 jaar regelmatig niet kon vinden en al helemaal niet voelde. Ik heb geschreeuwd naar God en begreep het allemaal niet meer. Waarom laat God dit toe? Waar is God? Maar toch wil ik in DAT geloof blijven leven en naar leven.

Hoop, wat ik regelmatig op had gegeven! Maar toch weer mezelf wist te herpakken en weer door ging. de Bijbeltekst die volgens mijn moeder het beste bij mij past is :

Want op u HEER, hoop ik, van u komt antwoord, mijn Heer en mijn God.

Omdat ik de hoop mag vast houden en niet meer hoef op te geven. Liefde. Gods liefde voor mij, maar ook de liefde van mijn man, mijn kinderen, mijn familie en vrienden. Liefde die ik in mijn jeugd en op wat latere leeftijd niet voelde.

 Je bent geliefd!

Iets wat ik lange tijd niet voelde en soms nog aan herinnerd moet worden 😉 Op onze bruiloft zong een vriendin het nummer You are loved van Josh Groban! Een lied wat me altijd bij zal blijven. Deze herinneringen, deze ervaringen, al deze bevestigingen van God, dit alles zit in deze tatoeage. Dit wil ik altijd bij mij dragen om nooit te vergeten en niet meer los te laten.


De erfenis van St. Silvanus is de eerste roman van populaire bijbelstudie-auteur Beth Moore. Als ze hoort dat haar vader zich doodgedronken heeft, keert Jillian Slater terug naar New Orleans. Ze heeft hem en haar afstandelijke grootmoeder de afgelopen twintig jaar niet meer gezien en voelt er eigenlijk niets voor om weer aan hen herinnerd te worden. Maar Adella Atwater, de manager van haar grootmoeders appartementencomplex St. Silvanus, dringt aan en vergoedt de kosten, en dus stapt Jillian toch in het vliegtuig. Zodra ze is geland, weet ze niet hoe snel ze weer weg moet uit het St. Silvanus met zijn bijzondere bewoners. Maar dan blijkt dat haar vader is vermoord en raakt haar leven ongewild verstrengeld met dat van de kleurrijke saints en sinners van het St. Silvanus.

 

Reacties (4)

 • Amélie schreef:

  Ik ben benieuwd naar jouw tatoeage! Hier ook één met een christelijke betekenis. Heel persoonlijk, maar ook een mooie manier om het geloof te laten zien, en om erover te delen als iemand ernaar vraagt.

 • Anita schreef:

  Er zitten prachtige exemplaren tussen. Maar wat ik niet begrijp is dat men het op het lichaam laat zetten en ik nog nog zoiets moois bij iemand boven de bank heb zien hangen in de vorm van een schilderij of muurschildering.
  Daar zou ik zelf eerder voor kiezen.

 • Henrike schreef:

  Mooi …ik twijfel zelf nog of ik er eentje laat zetten .. en dat komt meer door de mensen om me heen.

 • Jude Roosen schreef:

  Ik denk er ook al een tijdje over na maar ik kom er niet uit.
  Sommige mensen is het zo mooi en bij anderen…. (zal het maar niet uitspreken).
  Doch sommige tattoo’s die ik mooi vind hebben belangrijke waarden en betekenissen in bepaalde culturen en die krijg je daar niet zomaar! En daar wil ik respect voor blijven tonen.
  Tevens lijkt het momenteel een rage te zijn en daar wil ik juist niet aan meedoen!
  Hou ik de tattoo voor mezelf (en mijn partner) of mag iedereen het zien? Daar geraak ik niet over uit.
  Tevens heb ik ook nog niet de tekening gevonden waarvan ik zeg ‘die wil ik mijn hele leven zien’.
  Maar een goede tattoo, vind ik echt een kunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *