Twee films voor Downton Abbey fans

11 januari 2019
Delen via:

The Remains of the Day

In The Remains of the Day naar een boek van Kazuo Ishiguro, kijkt in de jaren 50 een butler terug op het verval van de Engelse aristocratie. De Amerikaan Richard Robbins is een weinig bekende filmcomponist maar voor zowel Howard’s End als The Remains of the Day kreeg hij een Oscarnominatie. Deze film is voor Bent ook de gelegenheid om te mijmeren over de muzikale kwaliteiten van de vooral als acteur bekend staande Anthony Hopkins.

Het mag zo nu en dan wat traag en rustig zijn, en qua verhaal heeft het niet zo ongelooflijk veel om het lijf, maar het zoeken naar wat er nu werkelijk in Stevens hoofd omgaat is wat de film intrigerend en onderhoudend maakt. Het sublieme acteerwerk van Hopkins is daarbij van grote waarde.

De film is niet voor iedereen -als kind had ik er vast niet zoveel aan gevonden- maar wie dit soort Engelse aristocratische drama kan waarderen is het de moeite waard. En als je Downton Abbey leuk vond, vind je dit ook geweldig!

En… Inkoppertje: de komende film van Downton Abbey

Allen Leech, die Tom Branson speelt, liet weten dat de film een tranentrekker wordt. ‘Je gaat sowieso huilen. Hij is nooit te zoetsappig, dus bereid je maar alvast voor,’ aldus Leech. Leech voegde daar nog aan toe: ‘Het wordt een groots en episch verhaal dat het hele scherm belooft op te vullen.’ Daarnaast beloofde hij meer scènes tussen Branson en Lady Mary. ‘Je zult meer zien van Branson en Lady Mary samen. Ze zijn een goed team, ook in de film, zelfs meer dan ooit.’

Eerste trailer

De eerste trailer van de Downton-Abbey film is al vrijgegeven. Het is weliswaar een teaser, niet de officiële trailer van de film. Dat mag niet baten, want de eerste beelden zijn een feit. Zo zien we het statige kasteel van de Crawleys, waar voorbereidingen plaatsvinden voor een groot feest. De beelden die daarop volgen geven nog niet veel weg, maar de intromuziek van de serie in de teaser maakt ons in ieder geval al razend enthousiast. Bekijk de eerste trailer hieronder. Op de officiële trailer zullen we dus nog even moeten wachten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *