Vanuit de diepte naar de hoogte

29 oktober 2021
Delen via:

Wij mensen kennen allemaal onze hoogte- en dieptepunten in het leven. Er zijn dagen waarop je je op de toppen van de bergen bevindt en op andere dagen zit je diep in de put. Het overkomt ons en we kunnen er niks tegen beginnen.

Deels ben ik het hiermee eens. Maar ik besef ook steeds vaker dat wij er wel degelijk zelf iets aan kunnen doen. Het is een mindset. We kunnen onszelf heel gemakkelijk de grond in praten, door op alles wat we doen of laten af te geven. Maar we kunnen onszelf ook positief benaderen door te kijken naar dat wat we goed doen en wat ons misschien zelfs gelukt is.

Van diepte naar hoogte

Juist die positieve benadering is belangrijk. Want hoe positiever jij tegen over jezelf bent, hoe positiever je vervolgens in het leven gaat staan. Je ziet het leven zonniger en alles voelt zoveel lichter. De hoogtepunten worden daardoor almaar meer en de dieptepunten nemen steeds verder af. En wanneer deze er al zijn, dan hebben ze minder invloed op jou als persoon, doordat jij geleerd hebt om jezelf positiever te benaderen.

Een positieve mindset is zo belangrijk. Ja, voor ieder van ons. Het maakt alles om ons heen fijner en mooier. Als persoon staan we dankbaarder en tevredener in het leven. Ja, we genieten meer en beseffen weer wat écht leven is.

Zijn er dan helemaal geen dieptepunten meer te bedenken wanneer we ervoor kiezen om een positieve mindset te creëren? Dat kan ik je helaas niet garanderen. Maar ik weet wel dat ze steeds minder worden. En dat gegeven zou voor jou en mij al meer dan genoeg winst moeten zijn.


In ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ gaat stijl- en lifestylecoach Hanneke in op alle redenen waarom je mooi bent. Ze legt uit wat mooi zijn inhoudt, vertelt over haar eigen worsteling met haar zelfbeeld en over vele andere vrouwen die zij heeft begeleid om te leren zien hoe mooi ze zijn. Daarbovenop geeft Hanneke een heleboel praktische tips over styling en kleding. Na het lezen van ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ weet je hoe mooi je bent én kun je dat nog beter kunt laten zien. Want schoonheid is er om te vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *