Vasten van plastic met Plastic Free February!

31 januari 2021
Delen via:

Plastic, kunnen we nog zonder? Het is ideaal verpakkingsmateriaal, maar het is niet of nauwelijks afbreekbaar. Recycling is mogelijk, maar gebeurt lang niet altijd en overal.

In deze lockdowntijd lanceren Climate Stewards en A Rocha Nederland een actie waaraan iedereen gewoon kan meedoen: Plastic Free February! We gaan een maand lang op zoek naar alternatieven voor plastic, we komen met blogs, tips en handige links. In februari begint ook de vastentijd. Kunnen we ‘vasten’ van ons plasticgebruik?

Meedoen
We nodigen zoveel mogelijk mensen uit om met ons de uitdaging aan te gaan en februari plastic-vrij te maken! Via de website van Climate Stewards kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Ook is er een Facebook-groep waar deelnemers terecht kunnen voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ideeën en ervaringen.

Reacties (1)

  • Petra de Vries schreef:

    In veel verzorgingsproducten zit ook plastic: nanoplastic deeltjes, die gebruikt worden als goedkoop vulmiddel of emulgator, of voor hun optische effecten in bijvoorbeeld dagcrèmes. Ook in de meeste tandpasta’s en babyverzorgingsproducten zit nanoplastic… Deze deeltjes zijn zo klein, dat ze niet worden uitgefilterd door waterzuiveringsinstallaties. Ze stromen ongehinderd naar zee en komen in het zeeleven terecht – en vandaar mogelijk op ons bord. Met de gratis app Beat the Microbeads kun je in de winkel snel testen of een verzorgingsproduct dit soort plastic bevat. Er is ook een database op http://www.beatthemicrobeads.org. Daar vind je meer informatie, evenals op http://www.plasticsoupfoundation.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *