Vegan zwarte bonenburgers met pinda’s

22 mei 2021
Delen via:

Rukmini maakt vegan zwarte bonenburgers. Ze zijn heerlijk, en makkelijk om te maken!

Deze zwarte bonenburgers zijn belachelijk lekker. Ik serveer ze altijd in broodjes, met mayonaise en augurkjes. Maak het jezelf makkelijk en bak ze eerst in de oven, dan kun je ze voor het eten snel op de barbecue afbakken.

Ingredienten

Voor: 4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten

  • 50 g pindakaas zonder stukjes noot
  • 1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt maar niet afgespoeld
  • 2 kleine tenen knoflook, gepeld
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl chipotle- of gewone chilivlokken
  • 1 el olijfolie
  • 1 volle el roggemeel
  • geraspte schil van 1 biologische
  • limoen
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 250 g kastanjechampignons

Opdienen met

  • 1 limoen, in 4 partjes
  • handvol zoute pinda‚Äôs, grof gehakt
  • handvol verse koriander, grof gesneden
  • 4 hamburgerbroodjes, licht gegrild

Bereiding

Wil je weten hoe je deze zwarte bonenburgers kunt maken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *