Verrassende salades

13 juni 2019
Delen via:

Een heerlijke salade als bijgerecht of wat extra gevuld als hoofdgerecht. Heerlijke fris of juist wat stevigers. Vaak is mijn inspiratie wel een beetje op qua salades en dan kom je toch snel om dezelfde uit. Ijsbergsla, met komkommer, tomaatjes misschien nog een augurkje en een eitje.

Dat kan natuurlijk veel beter!

Salade met brie en aardbei

Ingrediënten voor 4 personen

  • rozijnenbrood 4sneden
  • brie 200 g
  • aardbeien 250 g
  • sla (gemengde)
  • walnoten 100 g
  • basilicum (voor garnering) 8blaadjes
  • basilicum (gescheurde blaadjes, voor de dressing) 1 el
  • balsamicoazijn 3 el
  • olijfolie 6 el
  • bruine suiker 1 kl
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Spoel de sla, trek ‘m in stukjes en verdeel over de borden.

  2. Snij de brie in plakjes. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in plakjes.

  3. Rooster de walnoten even in een droge pan met antiaanbaklaag. Rooster het rozijnenbrood.

  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing: de balsamicoazijn, olijfolie, bruine suiker, basilicumblaadjes, peper en zout.

  5. Verdeel de aardbeien, brie en noten over de sla. Serveer de salade met de dressing en het geroosterde rozijnenbrood.

Salade met brie en aardbeien

Avocadosalade met waterkers en spek

Ingrediënten 4 personen

  • 2 bosjes waterkers 
  • 2 avocado’s 
  • 1 el mayonaise 
  • 2 el room 
  • 1 el graanmosterd 
  • 1 el balsamicoazijn 
  • 100 gr. spekblokjes 
  • 1 appel (in partjes) 
  • 1 chilipeper (klein, zonder zaadjes en fijngehakt) 

Bereiden

  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snij in blokjes.
  2. Maak een dressing van de mayonaise, de room, de mosterd en de balsamico.

  3. Verhit wat boter in een pan en bak de spekblokjes en de appel zo’n 5 minuten tot het spek knapperig is en de appel goudbruin. Roer nu 1 bosje gehakte waterkers door de spekblokjes en de appel en neem de pan van het vuur.

  4. Maak een salade van 1 bosje waterkers en het chilipepertje.

  5. Verdeel de waterkerssalade over de borden. Strooi er de avocadoblokjes over. Lepel er wat van de dressing over en bestrooi met de spekreepjes, appel en fijngehakte waterkers.

Avocadosalade met waterkers en spek

 

Salade met vijgen en geitenkaas

Ingrediënten 4 personen

  • 8 plakken rauwe ham
  • 200 gr. verse geitenkaas
  • 2 el citroensap
  • 250 gr. gemengde sla2 el vloeibare honing
  • 6 verse vijgen (rijpe)
  • 2 el tijm (blaadjes)
  • 75 gr. hazelnoten
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Hak de noten grof, rooster ze in een pan zonder vetstof. Spoel en droog de sla, scheur te grote blaadjes in stukken.
  2. Spoel en droog de vijgen voorzichtig, snij ze in partjes. Trek de ham in repen. Verbrokkel de geitenkaas.

  3. Meng de sla met de noten, de vijgen, de kaas en de ham. Roer een dressing van het citroensap, de olijfolie, honing en tijm. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Schenk de dressing over de salade en serveer meteen.

Salade met vijgen en geitenkaas

 

Bron foto’s  en recepten: Libelle-lekker.be.
Een site met nog veel meer lekkere recepten.

 


 PUUR! boekentip

Kleuren spel - Deborah Raney‘Kleurenspel’ is een echte Deborah Raney: een hartverwarmend liefdesverhaal over een jonge weduwe die een nieuwe liefde vindt met een heel bijzondere overeenkomst met haar eerste man. Olivia Cline maakt plannen om met haar man Derek te verhuizen naar een andere stad, in de hoop daar Dereks affaire met een collega voor altijd achter hun te laten en zich beiden te focussen op hun huwelijk. Maar dan overlijdt Derek onverwacht en is Olivia plots eenzamer dan ooit. Zonder man, zonder inkomsten, in een vreemd huis en in een plaats waar ze niemand kent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *