Wat verspreid jij?

9 april 2020
Delen via:

Gisteren (Anja schreef deze blog na de persconferentie van twee weken geleden) de aangescherpte regels vanwege het coronavirus gehoord waar we ons in ieder geval tot en met 1 juni aan moeten houden. Die zijn pittig maar noodzakelijk.

Voor mijzelf was ik vanwege gezondheidsproblemen al een half jaar gewend aan een geheel ander levensritme: geen werk en minder sociale contacten. Dát was een hele zoektocht maar voor mijn gezondheid noodzakelijk en ik heb een nieuwe dagindeling gevonden (én mijn gezondheid gaat ook vooruit). Het was zoeken, foeteren, niet willen en tóch genoodzaakt om het wél te doen. Allemaal in het belang van mijn gezondheid.

En nu? Nu moet heel Nederland een ander levensdoel en ritme zien te vinden en ik hoor om mij heen hoe lastig dit is. Het IS ook lastig. Het coronavirus en de angst om ziek te worden houdt ons in de greep.

En tóch vraag ik me al een paar dagen af wat wij, als christenen, verspreiden. Verspreiden wij de angst van het virus of de geur van Gods Liefde?

Nee, ik zeg niet dat je niet angstig of bezorgd mag zijn. Maar hoe zit het met ons geloof en vertrouwen? Ik betrap me er op dat de meeste gesprekken bijna alleen gaan over de gevolgen, de angst, de maatregelen, het hamsteren, de 1,5 meter afstand enz. enz. Ik ben daar zelf ook schuldig aan. Deze blog is een appèl . Allereerst op mijzelf en in de tweede plaats op ons als christen: Laten we naast de angst ook de “geur van Gods liefde en bescherming” verspreiden.

Overkomt ons dan niets: nee, dat zeg ik niet. De Heere bewaart ons niet voor alles maar wel IN alles.

Laten we spreken over de Hoop die in ons is en dat NIETS God uit de (Zijn!) Hand loopt. Dat gaat bij mij soms met vallen en opstaan maar t is wél mijn houvast omdat Hij mij vasthoudt. 

Help je mee deze geur van geloof, hoop en liefde te verspreiden?

gezondheid

 


PUUR!vandaag boekentip

gezondheid‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

 

 

Reacties (2)

 • Margreet Besems schreef:

  Mooie woorden Anja. Dankjewel.
  Het is inderdaad heel belangrijk om in deze crisis vast te houden aan de hoop. Midden in deze crisis besef ik des te meer dat er naast corona ook al eeuwen mensen leven die elke dag moeten leven met de onzekerheid over hun leven door oorlog, honger, armoede of ziekte. En ik ben soms verbaasd dat ook in die levens mensen positief in het leven staan omdat zij hoop hebben op een betere toekomst.

 • Corina schreef:

  Mooi stukje Anja! Mooie foto’s ook!
  Ja, het is een oefening… Misschien een herhalingsoefening…
  We houden afstand, maar we kijken elkaar aan en glimlachen…
  Er wordt gehamsterd, maar ook gedeeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *