Weet je wel hoe mooi je bent?

11 januari 2020
Delen via:

Veel vrouwen zijn onzeker over hun uiterlijk. De vele perfecte plaatjes op Instagram houden ons vaak een verkeerd soort spiegel voor. Hanneke Develing wil met haar boek Weet je wel hoe mooi je bent? dames er opnieuw bewust van maken dat ze prachtig zijn. Juist ook op het gebied van uiterlijk en met name wat kleding betreft. “God heeft je mooi gemaakt vind ik vaak zo’n dooddoener. Je mag ook balen”, zegt Hanneke genuanceerd.

 

Hanneke, je schreef het boek ‘Weet je wel hoe mooi je bent?’. Waarom moest dit boek er komen?
“Ik ben kledingcoach, dus ik werk veel met vrouwen. Het viel me op dat veel vrouwen zo onzeker zijn over hun uiterlijk en dat heeft vaak te maken met hun innerlijk. Dit houdt hen soms tegen in hun leven en welzijn en daarom moest dit boek er komen. Zodat ze zichzelf mooi en goed genoeg gaan vinden.”

Waarom zijn veel vrouwen zo onzeker?
“Dat komt door het vele vergelijken, vroeger zag je alleen de buurvrouw of je moeder als vergelijkingsmateriaal maar tegenwoordig heb je zoveel spiegels die je over jezelf laten nadenken. Dat komt vooral door alle mooie plaatjes op social media. Je zelfbeeld wordt daar meer en meer door bepaald.”

“Elk level heeft zijn eigen devil”

Kun je meer vertellen over de persoonlijke strijd die je zelf hebt geleverd op dit vlak?
“Ja, ook dat is een reden voor het schrijven van dit boek. Ik heb hier zelf ook mee geworsteld. Ik merk dat ik nog steeds wel eens in zo’n valkuil stap. Als je op social media komt bijvoorbeeld dan ervaar ik hetzelfde als andere vrouwen, je gaat dan toch vergelijken. Ik zou zelf stiekem wel meer willen spreken en dan komt er wel een stemmetje in mijn hoofd die zegt: ‘wie denk je wel niet dat je bent?’. Ik vraag me af of wij als mensen daar ooit volledig vrij van kunnen komen. Elk level heeft zijn eigen devil zeggen ze weleens.”

Moeten we nog wel op social media willen zitten?
“Ik leid vrouwen op en geef ze kledingadvies dus ze kunnen zich wel door Instagram laten inspireren maar als je merkt dat het je negatief beïnvloedt en je gaat erdoor twijfelen aan jezelf dan kun je sommige personen beter niet volgen. Wellicht is het nog interessanter om te kijken waarom bepaalde mensen dit negatieve denken bij je naar boven halen en wat de onderliggende oorzaak daarvan is. Zo kun je de kern aanpakken.”

Lees het hele interview op CIP

 

Het boek

Weet je wel hoe mooi je bentIn ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ gaat stijl- en lifestylecoach Hanneke in op alle redenen waarom je mooi bent. Ze legt uit wat mooi zijn inhoudt, vertelt over haar eigen worsteling met haar zelfbeeld en over vele andere vrouwen die zij heeft begeleid om te leren zien hoe mooi ze zijn. Daarbovenop geeft Hanneke een heleboel praktische tips over styling en kleding. Na het lezen van ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ weet je hoe mooi je bent én kun je dat nog beter kunt laten zien. Want schoonheid is er om te vieren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *