Woeste Puurvriendinnen dagen jou uit

21 mei 2019
Delen via:

Het verhaal begint ruim 3 jaar geleden als twee jonge schrijvende vrouwen elkaar ontmoeten op een PUUR!vandaag dag. In het begin misschien nog wat onwennig, maar als het over schrijven en boeken gaat dan lijkt het alsof ze elkaar al jaren kennen. Voordat het verhaal verder gaat zullen zij zich eerst kort aan je voorstellen.

Ik ben Elya de Leeuw. Een vrolijke krullenbol. Ik doe mijn naam echt eer aan, door de prachtige manen die ik heb. En ik ben Johanneke de Leeuw… als je al wat langer PUUR!vandaag leest, dan zul je mij misschien beter kennen onder de naam Plaggenmarsch, maar mijn meisjesnaam is de Leeuw. En nee, we zijn geen familie van elkaar. We hebben elkaar via PUUR!vandaag leren kennen en zijn nu puurvriendinnen geworden.

Elya & Johanneke

Wat zo mooi is aan onze vriendschap is dat we het geloof met elkaar kunnen delen. Iets wat in deze tijd niet altijd meer vanzelfsprekend is. Zo fijn als je aan de ander kunt vragen om op moeilijke momenten voor jou te laten te bidden.

Genieten

Naast de serieuze gesprekken, kunnen we samen ook enorme lol hebben. Deze keer in de duinen van Callantsoog, we komen niet meer bij van het lachen. En al swingend en giebelend door de wind zingen we ‘Hakuna matata, ge hebt geen zorgen, zorg maar dat ge geniet, ’t is een theorie, filosofie, hakuna matata.’ Dat genieten dat lukte die dag wel.

Dan is het tijd voor het onveilig maken van het centrum en te struinen door de leuke souvenirs-shops. Al snel ziet Johanneke een leuke sleutelhanger, met daarop Life, passion and sun. Vooral die passion, daarin herkent zij zich wel in. Dit doet haar denken aan het moment dat ze de naam van het restaurant las, waarop stond: Woest.

Waardevol

Ze begint te vertellen ‘ik, Johanneke voel me woest worden als ik het gevoel heb als ik zelf of iemand anders niet echt gezien wordt of zich niet waardevol voelt. Het maakt me vooral woest wanneer iemand zich boven een ander plaatst. We zijn allemaal even waardevol, de een is niet meer dan de ander. Dan kruip ik in de pen en wil ik juist diegene bemoedigen, die zich niet gehoord, gezien of waardevol voelt. Eigenlijk ben ik dan niet alleen woest, maar zit er onder mijn boosheid ook verdriet. Het maakt me verdrietig wanneer ik besef dat er nog steeds zoveel vrouwen zijn die geloven in de leugens dat ze niets voorstellen en niet waardevol zijn.

Jarenlang heb ik het zelf ook niet beseft dat ik waardevol ben en nog zijn er periodes dat de leugens de overhand hebben. Dan moet ik me door Jezus in mijn oor laten fluisteren: “Jij bent waardevol. Geloof de leugens van Mijn tegenstander niet.” Luister jij ook naar deze Stem? Door Hem ben je een geliefde dochter geworden van onze Hemelse Vader.’

Elya luistert en reageert op de woorden van haar  puurvriendin ‘Ik word woest als mensen niet eerlijk zijn en elkaar niet eerlijk behandelen. Onrecht is iets waar ik slecht tegen kan. En gebeurd er wel onrecht dan laat ik dat niet zomaar gebeuren. Ik vecht samen met God terug, voor wat ik waard ben! Wees gewoon open en eerlijk. Wees puur. Waarom jezelf anders voordoen als God je mooi en prachtig gemaakt heeft zoals je bent? En kom voor je geloof uit. Laat zien waar je voor staat. Juist nu in een wereld die op zijn kop ligt, is het van belang te laten zien we je bent en waar je voor staat. Wat geloof jij? Kom er voor uit! Laat de leeuw in je los en sta voor wat je waard bent!

Uitdagen

De woeste puurvriendinnen willen jou uitdagen om na te denken over welk onrecht jij woest wordt, zodat jij weer die pure en vrouw vol passie kan worden zoals God jou bedoelt heeft.

Deze blog schreven Elya en Johanneke samen.


PUUR! Boekentip

Hoe was je dag? Wat was niet leuk vandaag? Waar dank je God voor vandaag? Schrijven kan helpen bij het onthouden van mooie herinneringen. Dit PUUR!-invulboek van Marjolein Feenstra staat vol met leuke vragen over je dagelijks leven en geeft je de gelegenheid om lijstjes te maken, foto’s te plakken en even stil te staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *