Zomerse quinoasalade

31 juli 2020
Delen via:

Een zomerse quinoasalade is heerlijk voor op een warme doordeweekse dag. Niet te zwaar, hartstikke lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Onze tip: vervang voor een vegan versie de feta eens door kikkererwten uit blik, of strooi een handjevol noten naar keuze vlak voor het serveren over deze zomerse quinoasalade. Gegarandeerd genieten!

Ingrediënten

Voor 4 personen. 15 min voorbereiden. 5 min bereiden

  • ½ watermeloen  (ca. 1,5 kg)
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode ui, in ringen
  • zout
  • 1 komkommer
  • olijfolie, voor erover
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 g gekookte quinoa van verschillende kleuren
  • 1 bos munt, blaadjes losgehaald
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes losgehaald
  • 1 bosje oregano, blaadjes losgehaald
  • 150 g feta (voor een vegan versie vervang je deze door kikkererwten uit blik of noten naar keuze)

 

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze heerlijke salade maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Dit recept komt uit 100% Volkoren van Emily Ezekiel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *