Ontdekken

  Joy: de vrouw van wie C.S. Lewis hield

  19 maart 2019

  Gevangen in een relatie met een alcoholistische man komt Joy Davidman in aanraking met het gedachtegoed van C.S. Lewis. Joy, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, raakt gefascineerd. Heel voorzichtig ontwikkelt zich een vriendschap, die uitmondt in een huwelijk. Dan wordt Joy ernstig ziek…

  5 liedjes om je dag goed mee te beginnen.

  16 maart 2019

  Wat is er nou beter dan je dag met muziek beginnen. Het geeft je boost voor de rest van de dag. Ik zet een paar tips op een rijtje en geloof me hier word je vrolijk van!

  5x Maak je leven leuker

  14 maart 2019

  Vijf tips om je leven leuker te maken. Deze tips komen uit de PUUR! agenda van 2019

  De uitnodiging / The shack

  11 maart 2019

  inds een paar weken kan je de verfilming van de Uitnodiging (The Shack) op Netflix bekijken.  Er is al veel geschreven en gezegd over deze film. OP de pagina van de EO, kan je hier een aantal blogs over lezen.  Graag laten we jullie zelf de film beoordelen 😉 Een aantal maanden geleden deelde wij deze bijbelstudie rondom het boek.

  Meet Vera Stanhope – detective met hoed

  9 maart 2019

  Hoofdinspecteur Vera Stanhope, woont in het Noord Oosten van Engeland. Deze werkverslaafde dame laat zich niet kisten. Gekleed in haar grote jurken, meestal gepaard met een paar stevige kaplaarzen, is ze de schrik van het politieteam. Ze is streng voor bijna iedereen, behalve voor haar oogappel en rechterhand Joe Ashworth. Ze zit bovenop iedere moordzaak […]

  5 mooiste boekwinkels van Nederland

  26 februari 2019

  Boekwinkels ik kan er uren rondlopen. Heerlijk struinen door de boeken. In sommige winkels in Nederland kan je er zelf een hele dag vertoeven zo mooi is het er!  We hebben er vijf voor je op een rij gezet. Mis je nog een boekwinkel tip ons dan vooral!

  Filmtip Doubt: Ik heb zoveel twijfels…

  9 februari 2019

  Doubt was een echte eye-opener voor mij. Ondanks dat alle personages hetzelfde geloof aanhangen, hebben ze allemaal hun eigen overtuigingen. En ondanks dat ze allemaal in de liefde van God geloven, komt er toch conflict en ruzie.

  8x hier-word-je-vrolijk-van-tips

  2 februari 2019

  Het is prachtige hoor dit winterse weer, en vooral leuk voor de kinderen.
  Maar toch heb ik wel een beetje last van een winter-dip.

  Prachtige nieuwe romans

  26 januari 2019

  In de eerste weken van janauri zijn weer prachtige nieuwe romans uitgekomen bij KokBoekencentrum. Deze brengen wij graag onder jullie aandacht! Later meer over deze prachtige romans.

  Naïma-vrouwendag

  25 januari 2019

  Naïma-vrouwendag zaterdag 16 maart 2019, georganiseerd door Evangelie & Moslims.
  ‘Hoe het kruis een weg kan zijn voor moslimvrouwen’

  LUV Ladiesnight: Genietend Leven

  22 januari 2019

  Alinda Bol schreef kort geleden het boek “Genietend leven” in de PUUR! in Balans. Op woensdag 13 februari organiseert LUV een ladiesnight naar aanleiding van het boek en nog veel meer leuks!

  No phone zone

  19 januari 2019

  Pas vandaag drong het tot bij door. Hoeveel tijd besteed ik aan mijn telefoon? Hoe vaak zit ik er op te scrollen, om te kijken of er iets nieuws is binnen gekomen…

  Hoe schrijf je een boek, deel III

  18 januari 2019

  Waarom wilde ik dit eigenlijk? Welk vreemd soort masochisme bracht me ertoe mezelf op te sluiten in een zelfgecreëerde bubbel en het werkelijke leven aan mij voorbij te laten gaan? ‘Dit was mijn laatste boek’, zeg ik daarom op ferme toon tegen manlief.

  Een nieuw jaar voor lucht in je gezin

  17 januari 2019

  Onlangs kwam het boek Lucht in je gezin van Stiltetrainer Mirjam van der Vegt uit over dit thema. Mirjam laat in dit praktische, eerlijke en humoristische boek zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is.

  Twee films voor Downton Abbey fans

  11 januari 2019

  De film Remains of the Day niet voor iedereen -als kind had ik er vast niet zoveel aan gevonden- maar wie dit soort Engelse aristocratische drama kan waarderen is het de moeite waard. En als je Downton Abbey leuk vond, vind je dit ook geweldig! Net als (tromgeroffel) de nieuwe film van Downton!