Auteur:
Publicatiedatum:
2 jaar geleden

PUUR! Baan – Aandachtig leven

Werk. We hebben er allemaal mee te maken en een groot deel van ons leven gaat erin op. Iedere vrouw op haar plek met haar eigen gaven en talenten.
In PUUR! Werken zetten we deze vrouwen in de spotlights en vertellen ze wat ze doen en waarom. En vandaag nemen we een kijkje op de werkvloer van…

Tineke en Lenie.

Welke functie geef je kleur?
Wij zijn Tineke, psychosomatisch oefentherapeut, en Lenie, gestalttherapeut. Sinds 2013 geven wij samen christelijke mindfulnesstrainingen en organiseren we stiltedagen, workshops en Zin in Leven!-weekenden.

Aandachtig leven.1Tineke en Lenie

Hoe is Aandachtig Leven ontstaan?
Nadat bij ons het verlangen was ontstaan om te groeien in aandachtig leven, hebben we een training Christfulness gevolgd. Vanuit onze professie en onze eigen ervaring wisten we namelijk wat stress met je hoofd, hart en lichaam kan doen en we hebben gemerkt dat leven met aandacht voor onze geest, onze ziel en ons lichaam helpt om meer vanuit Gods rust en vrede te leven. Dit willen we ook graag doorgeven aan anderen en zo is Aandachtig Leven ontstaan.

Wat houdt jullie werk precies in?
Voor veel mensen is het leven druk en stressvol; er moet van alles. In ons hoofd zoemen zorgen. En angst, pijn, verdriet, somberheid? Het liefst vluchten we ervoor weg.
In veel gevallen ontstaan allerlei lichamelijke klachten, zoals een opgejaagd gevoel, hyperventilatie, en hoofdpijn. We functioneren vaak op de automatische piloot. Als mensen het verlangen hebben zich niet meer voort te laten jagen door onrust en de hoge eisen van onze samenleving kunnen ze bij ons terecht.

Wij bieden namelijk christelijke mindfulnesstrainingen en stiltedagen die je stilzetten bij het hier en nu; je leren om het leven te aanvaarden zoals het is; genadig naar jezelf en anderen te kijken. Minder te moeten, meer te zijn; minder te stressen, meer te genieten.

Maar vooral om je (weer) te leren verwonderen en Gods vrede en liefde door alles heen te ervaren.

Naast deze trainingen en stiltedagen organiseren we ook Zin in Leven!-weekenden en -workshops.
En je kunt bij (een van) ons een individueel traject volgen.

Welke eigenschappen heb je nodig om dit werk te kunnen doen?
In onze samenwerking combineren wij een breed spectrum aan deskundigheid en ervaring, die expertise over geest, ziel en lichaam omvat. Voor ons werk is echter minstens zo belangrijk dat wij ons als beelddragers van Jezus onderscheiden in wie we zijn. In HOE we in het leven staan.
Vanuit onze verbondenheid met Jezus en met onszelf willen wij in de ontmoeting met een ander echt en betrokken zijn. Mensen bij wie anderen zich gehoord en gezien voelen. Mensen bij wie je het gevoel krijgt dat je op ze aankunt en die er voor je willen zijn.

Onze hoop daarbij is dat er door ons heen iets zichtbaar wordt van Jezus.

Aandachtig leven.2

Wat is het leukste aan je werk?
Wij mogen mensen helpen weer zichzelf te worden, te ontdekken wie ze werkelijk zijn: gewoon een mens onderweg, goed zoals ze zijn en genietend van het leven. Het is prachtig om te zien dat mensen ‘wakker’ worden en gaan leven in plaats van overleven. Dat mensen leren hoe ze om kunnen gaan met gevoelens die ze daarvoor vermeden. Dat mensen positief veranderen en dat ook bevestigd krijgen door mensen om hen heen.

En wat zijn de minder leuke activiteiten?
Eerlijk gezegd zouden we het niet weten. Zelfs de voorbereidingen of het doen van de afwas achteraf en schoonmaken zijn oké als je dit met aandacht en samen doet. Alleen het doen van de administratie is wat minder.

Speelt geloof een rol in jullie werk?
Absoluut! Wij hebben zelf mogen ontdekken dat ons leven basis vindt, tot rust komt en gezond wordt naarmate we (meer, beter) zijn afgestemd op God, Jezus en Zijn Geest Die in ons woont. Daarbij is het ook belangrijk dat we echt verbonden zijn met onszelf, met onze gevoelens, gedachten en wat we opmerken in ons lichaam. Die levenskunst willen we graag doorgeven aan anderen.

Een motiverende tekst voor ons is de uitnodiging van Jezus zelf: Ben je moe, uitgeblust? Opgebrand door religie? Kom bij Mij, kom, trek er met Mij op uit, en je zult je leven op orde brengen. Ik zal je laten zien hoe je tot echte rust komt. Wandel met Mij en werk samen met Mij; kijk naar Mij hoe ik het doe. Leer de ongeforceerde ritmes van genade. Ik zal niets zwaars of ziekmakends op je leggen.
(Mat. 11:28-30 The Message)

Wat hoop je over tien jaar te bereiken?
Een ZininLeven!-gemeenschap(scentrum), waar we samen met andere christenen onze activiteiten kunnen uitbreiden en waarbij iedereen vanuit zijn/haar eigen expertise en verlangen een bijdrage levert om andere mensen te helpen worden wie ze authentiek en werkelijk zijn… te leven in plaats van te overleven.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over Aandachtig Leven? Neem dan eens een kijkje op de site of volg hen op Facebook.

Heb jij een ontzettend leuke job en wil je er graag meer over vertellen? Stuur een mailtje naar info@puurvandaag.nl en wie weet zie jij jezelf binnenkort hier terug!