Auteur:
Publicatiedatum:
2 jaar geleden

PUUR! Baan – Lindi Melse

Werk. We hebben er allemaal mee te maken en een groot deel van ons leven gaat erin op. Iedere vrouw op haar plek met haar eigen gaven en talenten. In PUUR! Baan zetten we deze vrouwen in de spotlights en vertellen ze wat ze doen en waarom. En vandaag nemen we een kijkje op de werkvloer van…

Lindi Melse.

Welke functie geef je kleur?
Ik ben kunstenares en vul mijn dagen met tekenen, schilderen, schrijven, ontwerpen, fotograferen en het runnen van mijn eigen shop. Kleur is misschien wel het belangrijkste aspect in mijn werk. Als je een kijkje neemt op mijn site, zie je een overzicht van het werk dat ik maak. Ik houd ervan om kleur te gebruiken, van felle kleuren, tot zachtere kleuren. Met kleur kun je namelijk goed een bepaalde sfeer neerzetten en een gevoel overdragen.

lindi melse.1Lindi Melse

Wat voor opleiding heb je gedaan?
Na mijn havodiploma ben ik begonnen aan de zaterdagopleiding aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Daarna werd ik toegelaten tot de opleiding beeldende kunst. Na twee jaar deze opleiding gevolgd te hebben, merkte ik dat ik niet helemaal op mijn plek zat en besloot ik met de opleiding te stoppen, om meer mijn eigen koers te volgen.

Hoe is het idee voor Lindi Melse ontstaan?
Tijdens het tweede jaar van mijn studie merkte ik dat ik voor mijzelf wilde beginnen, een eigen bedrijf wilde opstarten en mijzelf de ruimte wilde geven om te ontdekken wat ik allemaal kon. Ook besefte ik dat ik mijn studie bij de kunstacademie niet uit hoefde te zitten om kunstenares te kunnen zijn.

lindi melse.2Wat houdt je werk precies in?
Het werk dat ik maak, varieert eigenlijk heel erg, er zijn namelijk erg veel dingen die ik leuk vind. Zo schilder, teken en fotografeer ik. Maak ik handgesneden stempels in opdracht en run ik een webshop. Op mijn blog schrijf ik over mijn werk en mijn geloof. Daarnaast is afgelopen maart mijn eerste boek verschenen, God Kiest Jou!

Welke eigenschappen heb je nodig om dit werk te kunnen doen?
Ik denk dat een eigen kijk op de wereld om je heen belangrijk is. Bepaalde aspecten bewonderen, terwijl een ander die juist niet zo interessant zou vinden. Uiteindelijk gaat het er, denk ik, om dat je doet waar je gelukkig van wordt, dan gaat het vanzelf.

Kijk naar de wereld om je heen, naar de kleuren, vormen en laat je inspireren.

Wat is het leukste aan je werk?
Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik kan bepalen wat ik doe. Als ik bijvoorbeeld een tijd geen inspiratie heb om te schilderen of te tekenen, geen probleem. Dan maak ik een wandeling, schrijf ik, ga ik fotograferen of neem ik de tijd om een boek te lezen.

lindi melse.3

En wat zijn de minder leuke activiteiten?
Soms leg ik mezelf een veel te hoge lat op. Dan maak ik een planning en wil ik bepaalde blogs of schilderijen af hebben. Op dat soort momenten moet ik mezelf altijd weer even terugroepen en beseffen dat het gewoon prima is om de tijd te nemen om weer iets nieuws te creëren.

Speelt geloof een rol in je werk?
Het geloof is voor mij altijd al erg belangrijk geweest. God is immers Degene Die mij dit talent, deze creativiteit, gegeven heeft. Door verwonderd te zijn over de natuur kan ik genieten van wat God geschapen heeft en zien hoe bijvoorbeeld een blaadje uit zoveel details bestaat. Die verwondering neem ik mee als ik aan het werk ga. Hij is voor mij Degene Die het mogelijk maakt om mijn eigen koers te varen, omdat ik weet dat ik het samen met Hem doe.

lindi melse.4

Wat hoop je over tien jaar te bereiken?
Over 10 jaar, hoop ik nog net zo creatief bezig te zijn als nu. Wie weet heb ik dan nog wel een aantal boeken gepubliceerd en nog meer mijn eigen stijl ontdekt in mijn kunst. Ik hoop dat ik mijn creativiteit en verwondering door mag geven aan onze kinderen, zodat ook zij onder de indruk mogen raken van wie God is.

Meer lezen of weten van Lindi? Neem dan eens een kijkje op haar site, in haar webshop of volg haar persoonlijke blog. Of volg haar op Facebook en Twitter.


God kiest jou!God ziet jou helemaal zitten! Geloof je dat niet? Hij zegt het zelf, in de Bijbel. Lees elke dag een stukje en laat je inspireren. Een praktisch en aansprekend dagboek voor 16+.

bestelbutton-puur