Auteur:
Publicatiedatum:
3 jaar geleden

Schrijfster in Jeruzalem van Tessa Afshar

Hierin is de liefde, niet dat wij God lief hebben gekregen,

maar dat Hij ons liefhad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden.

Geliefden, als God ons zo liefhad,

moeten ook wij elkaar liefhebben.

(1Joh 4:10)

Schrijfster in Jeruzalem

Schrijfster in Jeruzalem is een vervolg op Schrijfster aan het Perzische hof maar is hier los van te lezen. Het is een liefdesverhaal met tijdloze principes in de historische setting van het Bijbelboek Nehemia. Een boek over tegenslagen en overwinningen. Heel knap om de diepere gevoelens die in de personages omgaan zo onder woorden te kunnen brengen. Niet zomaar een liefdesverhaaltje maar een verhaal over Liefde.

Het boek gaat over de Joodse vrouw Sara, de nicht van Nehemia. Ze heeft net als haar neef, die hofschenker is,  een hoge positie heeft aan het Perzische hof. Ze is eerste schrijfster van de koningin. Sara is uitgehuwelijkt aan Darius, een neef van koning Artaxerxes. Ondanks dat dit een gearrangeerd huwelijk was zijn ze van elkaar gaan houden. Maar Darius laat niet veel van zijn gevoelens voor haar blijken. Darius en Sara reizen mee met Nehemia naar Jeruzalem, die de muren van de stad mag herbouwen. Darius en zijn gevolg reizen mee als militair escorte maar ook om de dader van een moordaanslag op te sporen.

Muren

Het boek gaat niet alleen over de muren van Jeruzalem maar ook over de muren die er om je hart kunnen zijn. Darius heeft al jong geleerd dat je liefde moet verdienen en dat je geen gevoelens mag laten zien. Hij heeft muren om zijn hart gebouwd. Ook in zijn huwelijk werkt dit door. Wat kan je eenzaam zijn in je huwelijk als je de diepste zorgen en gevoelens niet kan delen. En wat is het moeilijk als je jezelf niet kan zijn omdat de ander een deel van jou niet accepteert . Blijf je dan vechten met de wapens van de wereld zoals wrok, bitterheid en afstandelijkheid. Blijf je jezelf rechtvaardigen om ruzies te kunnen winnen? Of neem je Gods wapens aan,  zoals  waarheid, vergeving en onbaatzuchtige liefde om harten te kunnen winnen?

Tessa Afshar is geboren in Iran en heeft daar tot haar 14de gewoond. Na de scheiding van haar ouders is ze verhuisd naar Engeland waar ze op kostschool ging. Hier is haar liefde voor het lezen aangewakkerd. Ze is gaan studeren in Amerika en is daar blijven wonen. Nu schrijft ze prachtige Bijbelse romans waarbij haar Oosterse achtergrond prima van pas komt.

schrijfster_in_jeruzalem_isbn_9789029722599_1_1397009136