Veel gestelde vragen over Boekenwereld

1. Bestellen

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Normaal gesproken worden bestellingen, indien voorradig, binnen 48 uur uitgeleverd (2 werkdagen). De levering kan dus per bestelling verschillen. De levering van een special, zoals gesigneerd boek, duurt ongeveer 2 tot 4 werkdagen. Voor bestellingen naar België houden wij als leidraad 1 à 2 extra werkdagen aan.

Ik heb een product besteld en zou dat al in huis moeten hebben, maar ik heb nog niets ontvangen.
Controleer allereerst de volgende zaken:

  1. Staat er op Boekenwereld.com bij het desbetreffende product dat het tijdelijk niet leverbaar is?
  2. Heb je een betalingsbevestiging ontvangen? Boekenwereld.com levert namelijk alleen producten uit nadat de betaling succesvol is ontvangen. Als je betaling gelukt is, heb je hierover een bevestiging per e-mail ontvangen.

Zijn bovenstaande punten niet van toepassing? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Moet ik een account aanmaken om te bestellen bij Boekenwereld.com?
Nee. Ook zonder in te loggen kun je een bestelling plaatsen. Met een account gaat bestellen en betalen in de toekomst wel sneller en makkelijker! Bovendien kun je je bestelling volgen als je een account hebt. Bij het bestellen van digitale producten zoals patronen is een account wel verplicht en bij e-books ook echt aan te raden. In je account kan je namelijk de digitale producten downloaden.

Zijn de prijzen op de site met of zonder btw?
Alle prijzen van alle producten op Boekenwereld.com zijn inclusief btw.

Worden er extra kosten in rekening gebracht bij mijn bestelling?
De verzendkosten zijn €1,95 voor alle verzendingen. Plaats je een bestelling boven de €20,- dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Verzend- en servicekosten voor achteraf betalen worden berekend en zijn zichtbaar op de gegevenspagina voordat je je bestelling plaatst.

2. Betalen

Betaal ik veilig bij Boekenwereld.com?
Ja, Boekenwereld werkt samen met DocData om de betalingen veilig te laten verlopen. Je kan kiezen tussen meerdere betaalmethodes.

Betaalmethodes
Boekenwereld maakt gebruik van iDeal, Visa, Mastercard en BanContact (MisterCash).

Kan ik achteraf betalen?
Ja, bij een betaling middels Afterpay kan je achteraf betalen.

3. Levering

Levertijd?
Alle bestellingen van Boekenwereld.com worden verstuurd via PostNL. Wanneer een pakket niet bij jou of de geadresseerde afgeleverd kan worden, wordt het bij de buren aangeboden. Als het pakket ook niet bij de buren afgeleverd kan worden, wordt het de volgende dag nog een keer aangeboden. De kans is dus aanwezig dat de zending dan een dag later bezorgd wordt. Als jij (of de geadresseerde) en de buren ook bij de tweede aanbieding niet thuis zijn, dan wordt er door de medewerker van PostNL een bericht in je brievenbus achtergelaten. Daarop staat bij welk postkantoor of PostNL Servicepunt je het pakket kunt ophalen. Hiervoor heb je vervolgens drie weken de tijd.

LET OP: Bezorging naar België duurt 5 tot 10 werkdagen.

Ander bezorgadres opgeven
Boekenwereld.com maakt het mogelijk om op elk gewenst adres je bestelling af te leveren. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun je elk gewenst afleveradres invoeren. Na de afronding van je bestelling is een adres wijzigen alleen mogelijk na contact met onze klantenservice en mits de bestelling nog niet klaar staat voor verzending.

 

 

4. Ruilen/retourneren

Kan ik een bestelling zonder kosten retourneren?
Je kunt alle artikelen die je bij Boekenwereld.com gekocht hebt, binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Hiervoor heb je geen opgave van redenen nodig. Zorg ervoor dat het artikel nog in de in de originele staat bevindt én, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking wordt teruggestuurd. Daarom adviseren wij je om de geleverde toebehoren te bewaren. Wanneer je binnen 14 dagen na ontvangst van de artikelen gebruik maakt van het retourrecht, wordt de koopovereenkomst nietig en worden de reeds gedane betalingen na de terugname van de geleverde artikelen binnen 14 dagen terugbetaald. Deze termijn start op het moment dat je het artikel terug hebt gestuurd, of aangeeft het terug te gaan sturen. Wil je retourneren? Vul dan dit formulier in.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Boekenwereld.com niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

Het retouradres is:
Klantenservice Boekenwereld
t.a.v. afdeling retouren
Antwoordnummer 58521
3508 VH Utrecht

Als je je bestelling terugstuurt, ontvang je alle betalingen van ons terug. Het gaat dan om betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaardlevering). Je ontvangt de betaling in elk geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. In elk geval zullen er geen kosten in rekening worden gebracht voor een terugbetaling. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen aan ons terug te zenden of te overhandigen, niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Als je gebruik maakt van ons antwoordnummer ben je verplicht om de retournering via PostNL te laten verlopen. Maak je gebruik van een andere vervoerder dan komen de kosten voor eigen rekening.

5. Digitale producten

Digitale producten, bijvoorbeeld patronen van Craft Lab, worden als PDF beschikbaar gesteld. Elke computer / tablet met een PDF-reader (bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader) kan deze producten lezen. De documenten zijn niet beveiligd, maar er heerst wel auteursrecht op. Verspreiding of kopiëren van deze producten is niet toegestaan.

E-books worden beschikbaar gesteld als ePub(1, 2 of 3) formaat. De bestanden zijn beveiligd middels een digitale watermerk. Verspreiding van e-books is daardoor traceerbaar. Let goed op voordat je besteld of je device geschikt is voor het beschikbare ePub formaat.

Verspreiding (zonder toestemming) of kopiëren (uitgezonderd eigen gebruik) van deze digitale producten is niet toegestaan en dus strafbaar.

6. Overige vragen

Ik kan het product van mijn keuze niet meer vinden op Boekenwereld.com?
Als je het product van jouw keuze niet meer op Boekenwereld.com ziet staan, en je kunt het ook niet meer vinden door de zoekmachine te gebruiken, dan kan het zijn dat het product definitief is uitverkocht. Wanneer een product definitief is uitverkocht, wordt het verwijderd uit ons assortiment.

Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht?
Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).

Garantie en non-conformiteit
Boekenwereld.com hanteert de standaard wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Is dat bij jou niet het geval? Dan zorgen wij voor een passende oplossing. Denk hierbij aan terugbetaling of vervanging – afhankelijk van het product. Wil je aanspraak maken op de garantie, neem dan contact op met onze klantenservice voor de verdere afhandeling. Let op: de wettelijke garantie geldt alleen voor consumenten en niet voor zakelijke klanten.

7. Staat jouw vraag hier niet bij?

Mocht je vraag niet beantwoord zijn dan verzoeken we je contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zijn telefonisch te bereiken op 088 – 800 2050 of schriftelijk door een e-mail te sturen naar klantenservice@boekenwereld.com.